iLOQ – moderni sähköinen lukitusjärjestelmä


MIKÄ ON iLOQ JA KENELLE SE SOPII? 


ILOQ lyhyesti 

iLOQ on suomalainen yritys, joka tarjoaa älykkään ja modernin avainhallintajärjestelmän. Järjestelmän toiminta perustuu sähköiseen lukitusjärjestelmään, jossa avaimet ovat ohjelmoitavia ja niiden käyttöoikeudet voidaan määrittää yksilöllisesti.  

Järjestelmän turvallisuustaso on korkea, sillä avaimet ovat suojattuja kopioimiselta ja niiden käyttöhistoria tallentuu automaattisesti. iLOQ-avaimet ovat mekaanisesti identtisiä. 

Lisäksi iLOQ tarjoaa reaaliaikaisen seurannan ja raportoinnin ominaisuuksia. Kiinteistön omistaja voi nähdä tarkalleen, kuka on avannut lukon ja milloin. Tämä auttaa tunnistamaan mahdolliset turvallisuusongelmat tai väärinkäytökset. Tämä lisää kiinteistön yleistä turvallisuutta ja mahdolliset ongelmat on tavallista helpompi selvittää. 

 

Miksi iLOQ? 

iLOQ parantaa arkea ja liiketoimintaa seuraavin tavoin: 

 • Avainten hallinta paranee: sähköinen kulkuoikeus on helppo poistaa, jos avain katoaa. Hukkuneista avaimista ei nimittäin aina uskalleta kertoa, koska lukkojen uudelleensarjoittaminen on kallista. Tämä laskee merkittävästi kiinteistön turvallisuustasoa. 
 • Avainta ei voi kopioida. 
 • Avaimelle voi ohjelmoida oman käyttöajan ja –alueen. 
 • Yksi avain useaan käyttötarkoitukseen: eri käyttöoikeudet voidaan ohjelmoida samaan avaimeen. 
 • Seurannan avulla saadaan helposti selville, kuka on kulkenut kiinteistössä ja milloin. 
 • Elektronisen lukitusjärjestelmän saa paikkaan, jossa ei ole sähköjä. 
 • Ei vaadi paristoja eikä kaapelointeja. 
 • Hyvin huoltovapaa. 
 • Kilpailukykyiset elinkaarikustannukset. 

 

Modernina järjestelmänä iLOQ on myös kiinteistösi arvoa nostava ratkaisu. 

 

Kenelle iLOQ sopii? 

iLOQia käyttävät asiakkaamme ovat niin yritys- kuin taloyhtiöpuolelta. Helpotamme iLOQ-ratkaisuilla asiakkaidemme avainten- ja kulkuoikeuksien hallintaa. 

iLOQ on käytössä myös esimerkiksi 

 • Kouluissa 
 • Sairaaloissa ja terveydenhuollossa 
 • Yritysten toimitiloissa 
 • Taloyhtiöillä 
 • Teollisuuden alalla 
 • Kohteissa, joissa tilat ja hallit sijaitsevat hajautetusti 

 

iLOQin TOIMINTA JA KÄYTTÖ 


Miten iLOQ toimii? 

iLOQ:n ainutlaatuinen ominaisuus on sen kyky tuottaa tarvitsemansa energian itse. Jokainen iLOQ-avain sisältää mikrogeneraattorin, joka luo virtaa aina avainta käytettäessä. Tämän ansiosta iLOQ ei tarvitse ulkoista virtalähdeitä eikä paristoja toimiakseen. Energian tuottaminen avaimen käytön yhteydessä on älykäs ja kestävä ratkaisu, joka säästää energiaa ja vähentää jätteen määrää. 

 

iLOQ S50 

iLOQ S50 on mobiilikäyttöinen. Siinä kulkuoikeus löytyy puhelimen sovelluksesta. Lukkoa kosketetaan puhelimella sovelluksen ollessa auki, ja lukko avautuu. Kulkuoikeuden voi myös tässä mallissa lähettää puhelimitse esimerkiksi vain tietyksi ajaksi. iLOQ S50 on erityisen suosittu teollisuuden alalla ja paikoissa, joissa ei ole sähköä lähettyvillä. 

iLOQ S50 Online pääsynhallintajärjestelmä mahdollistaa seuraavat ominaisuudet: 

 • Avaimen tunniste  
 • Etälukijalla 
 • PIN-koodilla 
 • NFC-ominaisuudella varustetulla Bluetooth-puhelimella 
 • Ovien tilan valvonta 
 • Aikaohjattujen ovien kalenteritoiminnot 
 • Kaapeloitujen iLOQ-sylinterien etähallinta 

 

iLOQ S5 

iLOQ S5 saa tarvitsemansa virran fyysisen iLOQ-avaimen kääntöliikkeestä. 

iLOQ:n digitaalisia avaimia ei voi kopioida tai hävittää samalla tavalla kuin perinteisiä avaimia. Jokainen avain on ainutlaatuinen, vaikkakin fyysisesti samanlainen, ja sen käyttöoikeudet voidaan määrittää tarkasti. Esimerkiksi kadonneen avaimen voi poistaa helposti järjestelmästä. 

 

Miten iLOQ-avaimia ja -järjestelmää hallitaan? 

Digitaalisen avaimen ansiosta myös pääsyoikeuksien hallinta helpottuu merkittävästi. Avaimia voidaan ohjelmoida ja päivittää etänä, jolloin esimerkiksi kadonneen avaimen käyttöoikeudet voidaan poistaa välittömästi. Tämä tekee iLOQ-järjestelmästä erityisen kätevän esimerkiksi yrityksille, joissa henkilöstön vaihtuvuus on suurta. 

iLOQin älykkäät lukitusratkaisut tarjoavat myös muita etuja perinteisiin lukkoihin verrattuna. Ne mahdollistavat esimerkiksi ajallisen rajoittamisen, eli tiettyyn tilaan tai kohteeseen sisäänpääsy onnistuu vain tiettynä aikana tai päivänä. Tämä on erityisen hyödyllistä esimerkiksi yrityksissä, joissa halutaan rajata työntekijöiden pääsy tietyille alueille vain työajan puitteissa. 

 

iLOQ käyttö 

iLOQin tietoja seurataan online-järjestelmällä. Lokitiedot saadaan oven lukijasta. Jos lukijaa ei ole, lokitiedot voi noutaa ohjelmointiavaimella. Suomen Turvatuote ei kuitenkaan kerää lokitietoja asuntojen ovista. Lokitietojen kerääminen on mahdollista vain yleisistä tiloista. Niiden noutamisesta jää aina jälki, ja Suomen Turvatuote luovuttaa asuntojen lokitietoja vain Poliisille heidän pyynnöstään. 

iLOQ Manager yhdistää suunnittelu-, ohjelmointi- ja hallinnointityökalut yhdeksi kokonaisuudeksi. Manager jakautuu kahteen osaan. Toinen puoli on suunnattu loppukäyttäjälle, ja se on tehty erityisen helppokäyttöiseksi. Tällä puolella on hallintapaneeli, jonka avulla voi esimerkiksi poistaa ja lisätä avaimia järjestelmästä. Toinen puoli taas on ammattilaiselle sopiva kattavampi puoli, jossa voi tehdä suunnittelu- ja ohjelmointitöitä. 

 

iLOQ ASENNUS, INTEGRAATIOT JA HUOLTO 


iLOQ asennus ja käyttöönotto 

iLOQ-järjestelmän asentaminen on myös helppoa ja vaivatonta. Se voidaan integroida olemassa oleviin lukkoratkaisuihin ilman suuria muutoksia tai investointeja.  

Voit tilata koko palvelun suunnittelusta asennukseen Suomen Turvatuotteelta, lue lisää artikkelin lopusta. 

 

iLOQ ja integraatiot 

Yleisimmät iLOQin integraatiot ovat tilavarausjärjestelmien kanssa. Niissä on avoin API-rajapinta, joka mahdollistaa integraation tiedonjakovarausjärjestelmien ja asiakkaiden omien tietokantojen kanssa. Jos yrityksellä on esimerkiksi käymässä vierailija, niin kulkuoikeus voidaan tuoda rajapinnan kautta järjestelmään. 

 

iLOQ huolto 

Lisäksi iLOQ:n etuna on sen pitkä käyttöikä. Perinteiset lukitusjärjestelmät vaativat säännöllistä huoltoa ja osien vaihtoa, mutta iLOQ:n avaimet kestävät vuosia ilman tarvetta korjauksille tai vaihdoille. Tämän ansiosta iLOQ on pitkällä aikavälillä myös taloudellisesti hyvä valinta. 

 

iLOQin HANKINTA SUOMEN TURVATUOTTEELTA 

Suomen Turvatuote on iLOQin valtuutettu lukkoliike. Toimimme Uudenmaan alueella monipuolisesti eri kohteissa. Myös muut alueet onnistuvat projektikohtaisesti! 

 

iLOQin hankintaprosessi 

 

Jos harkitset iLOQ-järjestelmän käyttöönottoa omassa organisaatiossasi, tässä on askel askeleelta kuvaus prosessista: 

 

1. Tarpeen kartoitus: Ensimmäinen askel on arvioida organisaatiosi pääsynhallinnan tarpeet. Mitkä ovat juuri teidän haasteenne avainten ja pääsynhallinnan suhteen? Tarvitsetko esimerkiksi parempaa valvontaa pääsyoikeuksiin tai haluatko vähentää avainten hallintaan liittyviä kustannuksia? 

 

2. Ota yhteyttä meihin: Varaa Suomen Turvatuotteen maksuton iLOQ-konsultaatio. Me otamme sinuun yhteyttä.

 

3. Suunnittele järjestelmä: Autamme sinua suunnittelemaan järjestelmän toiveittenne ja tarpeittenne pohjalta yksityiskohtaisesti. Tämä sisältää esimerkiksi lukkojen ja avainlukijoiden sijoittelun sekä pääsyoikeuksien määrittelyn eri käyttäjille. Voitte myös valita, haluatteko käyttää perinteistä avainlukijaa vai mobiilisovellusta. 

 

4. iLOQin asennus: Kun suunnitelma on valmis, asennamme tarvittavat laitteet organisaatiosi tiloihin. Tämä voi sisältää uusien lukkojen asentamisen tai olemassa olevien lukkojen päivittämisen iLOQ-yhteensopiviksi. 

 

5. Kouluta henkilöstö: Kun laitteet on asennettu, on tärkeää kouluttaa organisaatiosi henkilöstö käyttämään iLOQ-järjestelmää oikein. Opeta heille, miten avata ja sulkea ovia iLOQ-avainlukijalla tai mobiilisovelluksella sekä miten hallita pääsyoikeuksia. 

 

6. Testaa ja hienosäädä: Kun henkilöstö on koulutettu, testatkaa järjestelmä arjessa. Tarvittaessa teemme hienosäätöjä ja muutoksia pääsyoikeuksiin tai asetuksiin. 

 

7. Siirry käyttämään iLOQ-järjestelmää: Kun järjestelmä on testattu ja toimii moitteettomasti, voit siirtyä käyttämään sitä päivittäisessä toiminnassa. Seuraa järjestelmän suorituskykyä ja tarvittaessa ota yhteyttä meihin, jos ilmenee ongelmia tai kysymyksiä. 

 

Meidät voi kutsua myös taloyhtiön kokoukseen esittelemään elektronisia lukitusratkaisujamme. Katsomme aina kokonaisuutta ja luomme yksilökohtaisen ratkaisun, joka sopii parhaiten juuri teille. 

 

iLOQ hinta 

Verollisena sisäavainpesä maksaa tyypillisesti noin 330 €, ja avainpesä ulos noin 430 € /pesä. 

Avaimen hintaluokka ohjelmoituna eli käyttövalmiina on noin 45-55 €. 

Lisenssi määritellään lukkojen määrän mukaan. Asunto-osakeyhtiöissä tämä on tyypillisesti noin 500 € vuodessa. 

 

Ota yhteyttä iLOQ-ratkaisuista maksuttomalla konsultaatiolla!


Katso myös videomme "Neljä syytä valita Suomen Turvatuote".

Tilaa uutiskirje

Voit tilata uutiskirjeemme alla olevalla lomakkeella kirjoittamalla sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään.

Tilaamalla uutis­kirjeen annat meille luvan käyttää tietojasi suora­markkinointiin. Voit perua luvan koska tahansa. Käsittelemme tietojasi tieto­suoja­selosteemme mukaisesti.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ostoskoriin käytetyt lahjakortit